Home > Social Media, Web development > Web 2.0 nut(tig)?

Web 2.0 nut(tig)?

Web 2.0 toepassing zijn veelvoudig aanwezig op het Internet. De meest vreemde toepassingen worden ontwikkeld met de hoop dat er voor deze applicatie een daadwerkelijke behoefte is. Sites zoals Daily MugShot, waarbij je dagelijks een foto van jezelf kunt maken, is zo’n website (www.dailymugshot.com). Je kunt je echter afvragen hoe houdbaar zo’n Web 2.0 toepassing is. Wil je als gebruiker wel iedere dag een foto van jezelf maken? Is hier wel behoefte naar?

Verder vraag ik me af wat de ontwikkelaars voor een verdienmodel hebben bedacht aangaande deze toepassing.. hoe willen ze hier geld mee gaan verdienen (behalve dan het verkopen van flipboekjes..) Je kunt je verder afvragen hoe men zover komt om een Web2.0 applicatie te gaan ontwikkelen, het geld en tijd hiervoor te vinden en maar ‘hopen’ dat het aanslaat.

Ik kan me voor de techniek (overnemen van een webcam op je PC) wel voorstellen dat dit handig zou zijn voor het opzetten van bijvoorbeeld een smoelenboek voor op een Intranet/Website van een organisatie. Je bied de tool aan en men kan zelf een foto toevoegen in het smoelenboek. Daar laat je de vrijheid weer bij de eindgebruiker en die bepaald zelf welke foto hij/zij wil maken.

In ieder geval ga ik maar even door met het maken van m’n daily mugshot… eens kijken hoelang ik het volhoud 😉

Volg me maar op twitter of via Daily Mugshot

Daily Mugshot

Daily Mugshot

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: