Home > Uncategorized > Social Media en het ‘Echte Leven’.

Social Media en het ‘Echte Leven’.

Afgelopen zaterdag las ik een artikel in de Limburger aangaande de diverse netwerkclubs die aan het ontstaan zijn in de regio Maastricht (voorbeelden als ViA2, SuitClub etc.). 
Zelf ben ik ook lid van de een of andere netwerkclub en het valt me op dat de Social Media onderdelen, die ter beschikking staan niet- of alleen maar gebruikt worden. Een goede mix tussen on- en offline is vaak ver te zoeken.

Netwerk clubs, die vooreen alleen fysiek waren worden nu veelal ondersteund met Social Media onderdelen (denk aan LinkedIn, Twitter, Facebook etc.). Vaak schiet men echter door in het gebruik van Social Media en vergeet men dat netwerken toch nog steeds in het ‘Echte Leven’ plaats vindt. Social Media moet dus niet primair, maar ondersteunend zijn aan het netwerken.

Het idee van Social Media is, dat men een eigen omgeving kan creëren en uitbouwen met relaties en connecties. Men kan zich vrijblijvend aanmelden bij de diverse groepen om deel te nemen aan discussies of om specifieke onderwerpen te volgen. Hoe men hieraan wil deelnemen bepaald men zelf. 
Social Media kan uitstekend worden ingezet in tussenliggende periodes dat er geen netwerk bijeenkomsten zijn.

Het voordeel van Social Media in deze is dat men online het netwerk steeds kan uitbreiden en zelf de deelname hieraan kan bepalen. In het ‘Echte Leven’ is het zo dat je (vaak) eerst lid moet maken van een netwerk groep (waarbij men soms vele honderden euros contributie betaald, men toegelaten moeten worden enz.). Dit is al een barrière die men online niet heeft. Een ander nadeel is dat men binnen een bepaalde vaste groep blijft (het zijn immers steeds dezelfde die deelnemen). Aangezien geld verdienen toch het primaire doel is om deel te nemen aan een netwerk club, is men toch snel ‘uitgekeken’ bij een omkaderde netwerk club.

OpenCoffee Club

OpenCoffee Club

Het is wellicht interessanter om een open netwerk (al dan niet op basis van een thema/expertise) op te zetten waarbij men vrijblijvend kan deelnemen (zoals bijvoorbeeld Open Coffee Club). Het netwerk wisselt steeds en je kunt zelf mensen in je eigen netwerk opnemen (zoals LinkedIn) zonder verdere verplichtingen. Dit biedt tevens de mogelijkheid om niet steeds in een zelfde netwerk te blijven hangen en leer je steeds nieuwe interessante mensen en bedrijven kennen.

Alleen deelnemen aan Social Media netwerken is dus absoluut niet voldoende! Dit is alleen een ondersteuning op je netwerk in het ‘Echte Leven’.

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: